Litteraturaftener

Modsprog - Sankt Markus læser ny, dansk poesi 

Hvad kan vores samtidige digtere sige os om vores tilværelse, vores samfund, vores værdier, håb og tro? Og hvad kan poesien som ikke romanen og novellen kan? Modsprog! er en foredrags- og oplæsningsrække i Sankt Markus der sætter poesien og digterne i centrum. Modsprog! følger den røde tråd af poesi og modkultur der altid har løbet i kristendommen og i kirken.

Form:
En udvalgt litterat eller anmelder præsenterer et forfatterskab, og vi læser og analyserer i fællesskab enkelte tekster. Omtrent en uge efter kommer den pågældende digter på besøg til en oplæsningsaften med efterfølgende spørgsmål og samtale. 

Torsdag d. 18. april kl.19.30: Johanne Gormsen Schmidt introducerer Gry Stokkendahl Dalgas.
Johanne Gormsen Schmidt, f. 1985, ph.d. i litteratur, postdoc ved Nordic Humanities Center, Syddansk Universitet og Københavns Universitet. Hun har sammen med Ben Davies og Christina Lupton skrevet Reading Novels During the Covid-19 Pandemic (2022, OUP) og har udgivet adskillige publikationer om skandinavisk samtidslitteratur og aktuel litterær kultur, bl.a. har hun skrevet om ny dansk poesi. Pt. arbejder hun på et forskningsprojekt om rewilding og dyr i litteraturen.

Torsdag d. 25. april kl 19.30: Gry Stokkendahl Dalgas besøger kirken. Oplæsning og samtale.
Gry Stokkendahl Dalgas er født i 1990 i Silkeborg. Hun er forfatter og skriveunderviser. I 2019 dimitterede hun fra Talentskolens forfatterlinje, og samme år udkom hendes debutdigtsamling ”Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej”. I 2022 udgav hun langdigtet ”Kudan; eller Kalven” og det anmelderroste hybridværk ”At performe transkønnet vrede”.